Propojení Facebooku a Spotify, nová dimenze poslechu hudby.

Podle některých médií kolují pověsti, že se internetový portál pro streamování hudby Spotify propojí se sociální sítí Facebook. Uživatelé Facebooku by pak mohli používat novou dimenzi poslechu nejnovějších hudebních titulů a to zcela zdarma.

Je možné, že již za dva týdny se uživatelům Facebooku po přihlášení objeví nová ikona loga hudební služby Spotify. Kliknutím na ikonu bude moci uživatel stáhnout a nainstalovat aplikaci, která umožňuje, z několika miliónového seznamu hudebních titulů, přehrávat hudbu.

O této možné spolupráci informoval americký ekonomický časopis Forbes ve svém online vydání. Přestože ani Facebook, ani Spotify, spolupráci nepotvrdili, zdá se být tento obrovský krok vpřed, pro obě zúčastněné firmy, jako reálný.

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg již veřejně (jak jinak než přes Facebook) vyjádřil své nadšení pro Spotify. Navíc jeden z investorů a poradců Spotify, Sean Parker, jednou pomohl Zuckerbergovi, aby se Facebook stal dobře financovanou společností. Je tedy pravděpodobné, že mezi oběma firmami panuje vzájemný vztah.

Hudební služba Spotify je momentálně dostupná pouze v sedmi evropských zemích (Finsko, Francie, Holandsko, Norsko, Španělsko, Švédsko a Velká Británie), což je vlastně jediné omezení. Jinak můžete za 10 eur měsíčně, jedno euro za den, nebo zdarma s reklamou, používat celý hudební katalog, na libovolném počtu počítačů, mobilních telefonů např. IPhone, bez omezení.

Spotify klient


O Spotify

Nabídka milióny písní od všech hlavních nahrávacích společností ( Sony BMG, Universal, EMI, Warner) a mnoho meších.

Vzhled Software Spotify (Windows a Mac) je malý, rychlý a velmi snadný na ovládání. Podobně jako Google, můžete zadat do vyhledávacího pole název skladby, nebo alba. V okamžiku vybíráte hity z katalogu nebo kliknutím přejdete na stránku s výsledky hledání o konkrétním umělci.

Rychlost I když je na Spotify streamovaná hudba, nemá zpoždění. Po kliknutí můžete hned poslouchat oblíbeného interpreta nebo vybrat ze seznamu přímo skladbu. Obvykle je odezva rychlejší než ITunes na vašem počítači. Spotify požívá nejen vlastní servery, ale také počítače uživatelů jako Peer-to-Peer infrastruktura.

Svoboda Spotify není rádio jako např. lastfm, ale logikou příbuzné ITunes: posloucháte co, kdy, kde a v jakém pořadí chcete.

Seznamy skladeb Uživatelé mohou nasbírat libovolný počet skladeb, které jsou po přihlášení dostupné na jakémkoliv počítači se software Spotify a mohou být dále, jednoduše přetažením, sdíleny, importovány nebo posílány dalším, protože seznamy skladeb jsou pouze odkazy na server Spotify.

Již nyní se lze připojit na Spotify přes Facebook, ovšem zdaleka ne s budoucími možnostmi. Momentální vliv Spotify na Facebook je malý. Služba je dostupná pouze v sedmi zemích, v ostatních zatím nedošlo k dohodě o autorských právech. Vše se změní pokud bude služba dostupná všem uživatelům Facebooku. Perspektiva šest seti miliónů potenciálních uživatelů (zákazníků), v největším uzavřeném okruhu, určitě zapůsobí na většinu vydavatelů. Pokud dojde k popisovanému propojení, bude streamovaná hudba na Facebooku, vážnou konkurecí pro Amazon, Google a Apple. Narozdíl od jejich služeb, umožňuje Spotify poslouchat hudbu okamžitě a ne ji nejprve stáhnout a poté spustit.

Zatím je nejasné jak by se nová služba měla jmenovat. Oba názvy "Spotify on Facebook" a "Facebook Music" jsou zatím ve hře.

Za pár týdnů se ukáže výsledek. Osobně pevně doufám, že k tomuto propojení dojde. Velmi snadno poslouchat, posílat a sdílet jakoukoliv hudbu a to vše chcete-li zdarma je skutečně lákavé.

¡Sdílet!

1 komentářů:

Danny Danials

You will love it to enjoy our new app QQ International – Chat & Call Apk : which you can download and enjoy free.

Okomentovat

Můžete použít některé značky HTML, jako například <b>, <i>, <a>,  Nápověda

Hledat

 

DC Bublina v síti

Qwimbyho sloupek

Qwimby je nájemný zabiják, ze staré školy, s neomylnou muškou. Svou práci si nebere osobně, a v duchu jeho vlastního hesla: "Jeden výstřel, jedna mrtvola, jedna odměna", kráčí vpřed od jednoho kšeftu ke druhému a ještě stačí prohodit některé ze svých "hlubokých mouder."

Nové články

DC Bublina © 2012 obsah volně šiřitelný s uvedením zdroje | Články: RSS | Pohání: Blogger