Qwimby na pohřbu

Vážení pozustalí, fanoušci Qwimbyho, milí hosté. Sešli jsme se v tento pietní den, abychom uctili památku našeho drahého, zesnulého přítele, ochránce, kolumbijského patriota a lidumila. Napijme se proto na jeho počest.

Všichni se chopili číší postavených před nimi a poslušně je vyprázdnili. Zajímavé, tolik důvěry od člověka, kterého někteří považovali za reálné nebezpečí. Ty číše s červeným vínem a kouzelnou přísadou, jak spiklenecky rád dodával, byly Qwimbyho nápad.
V úvodu bych chtěl poděkovat panu Arrhetovi, který zařídil, využíc svých vlivných známostí, toto krásné Strašnické krematorium v námi stanovený den, přestože zde měl původně být obřad jakéhosi Paroubka, vlivného to "zvířete". Dále děkujeme firmě pitlionDC GmbH. za ostrahu soukromí pozůstalých a za květinové dary.

Najednou prořízl tíživou atmosféru smích. Nejprve nesměle potlačovaný, později bláznivě divoký.

Obtloustlý brejloun v tmavém smokingu smíchy skoro nadskakoval v křesle. Ostatní nejprve pohoršeně zdvihali obočí, po chvíli se k němu však začali přidávat. Prskali, kouleli očima a mohli se smíchy potrhat, ukazujíc směrem k piedestalu, kde ležela rakev. Pieta se rozplynula v hurónském smíchu.

Na víku rakve stepovalo sedm růžově fosforeskujících stonožek, doprovázeje se vydatným prděním do rytmu, sjíždějíc tlusté lajny z lakovaného povrchu. Jejich souhra byla skutečně obdivuhodná. Zvlášť, když ta největší z nich korunovala výstup rapovým doprovodem, jehož text zněl podobně jako:

Qwimby je nesmrtelný
nebuďte malicherní
Vycpeme si plyšáka
pohoníme syčáka
a budeme ždímat

Obřadní síň burácela smíchem a trojice Qwimbyho ctitelek v první řadě se jala předvádět striptýz. Qwimbyho "kouzelná přísada" nejspíš kulminovala svými účinky.

Za ohlušujících ran čtyřiačtyřicýtky a odlétávajících pilin z rakve, se masakrované stonožky rozprskávají jako stříkance narůžověle fosforeskující "krve" o zeď. Rakev se rozpadá a z ní v namodralém dýmu (děkujeme panu Kundrhaltovi) vystupuje silueta vypadající podobně jako Qwimby. "Příští měsíc mě najdete v Tiznit (Maroko pozn. aut.) na "čokoládové kůře", zařve "něco" jako Qwimby a beze stopy zmizí propadlištěm pro rakev.

Vzhled Qwimbyho od stepan-janik.com


ZASTÁVKA V BARU

Vzduch byl plný našedlého dýmu a Qwimbyho pálily oči, jak se snažil zaostřit na protější roh baru. Stála tam jen tak u kulečníku a hleděla do prázdna. Vypadala nepatřičně, nepatřila do tohohle pajzlu, kde existence bez budoucnosti propíjely přítomnost, zahleděny do minulosti. Její šaty a vlasy byly z jiného světa. Byla nepatřičně nádherná.

První kulka prolétla Qwimbyho skleničkou, druhá provrtala kulečníkový stůl, třetí zasáhla neznámou krásku do hrudi a potvrdila starou pravdu, kterou Qwimby dávno znal.

Nic netrvá věčně, všechno je pomíjivé i krása.

¡Sdílet!

0 komentářů:

Okomentovat

Můžete použít některé značky HTML, jako například <b>, <i>, <a>,  Nápověda

Hledat

 

DC Bublina v síti

Qwimbyho sloupek

Qwimby je nájemný zabiják, ze staré školy, s neomylnou muškou. Svou práci si nebere osobně, a v duchu jeho vlastního hesla: "Jeden výstřel, jedna mrtvola, jedna odměna", kráčí vpřed od jednoho kšeftu ke druhému a ještě stačí prohodit některé ze svých "hlubokých mouder."

Nové články

DC Bublina © 2012 obsah volně šiřitelný s uvedením zdroje | Články: RSS | Pohání: Blogger