Opilcovo pauza

Tak už zase sedím nad láhví a hledám pravdu na jejím dně. Samota a stíny obestírají můj zešeřelý pokoj, jen v krbu žhne dubové dřevo. Kočka se líně protahuje na okenním parapetu, hluboce zívne a stočíc se znovu do klubíčka pokračuje v dřímotě. Z láhve povážlivě ubylo a přítomnost zamlžuje tok překotných myšlenek z minulosti.

Opilost mi dává křídla stejně dlouhá jako měli slepice u nás na zahradě když jim je táta zastříhnul. Dětské vzpomínky mi přehrávají film jejich trapných leteckých pokusů. S bídou tři, čtyři metry a ryli zobákem v zemi.

SMAŽKA
Byl "Smažka" s velkým "S". Měl styl, chování, úroveň. Jeho byt byl vždy jako "klícka". Působil "nad věcí", byl cool a bez problémů. Pravidelně za sebou měl hejno "dotěrných much" nebo se ho snažila "vysát nějaká pijavice". Táhly se za ním jako krysy za Krysařovou píšťalou prahnouc po jeho krystalicky čisté "Ambrózii".Navenek silný, ale ve skutečnosti čím dál slabší a zranitelnější. Viděl jsem to na něm více a více. Bohužel v té době mi nedocházela spousta věcí, byl "pouze" mým přítelem. Můj pohled byl zahalen oparem nepoznání.

Potom zemřel. Jeho smrt je dodnes obestřena tajemstvím jak se na správnou legendu sluší a patří. To však není důležité. Snad ovládám svou pošetilost když si na tebe vzpomenu ty jeden "Pouliční Zbrklýku, Lázeňský Šviháku, Motore. V první řadě však příteli.

HOVNO NA TEMENI
Řada lidí si vždycky nechá "srát na hlavu", pro peníze, kvůli místu, kariéře, rádoby lásce a podobným "nesmírně důležitým" věcem. Mnozí to poznají až když hovno vychladne a je skoro pozdě. Sladko-hořký důvod nechat si "srát na hlavu", třeba hypotéka. Zatnutá sekera několik mílí hluboko na desetiletí. To může znamenat držet hubu a krok a sem tam ustát nějaké to hovno na temeni.

Za ten baráček a tu úžasnou zahradu to přece stojí. "Smrdím" ale bydlím. Nemoc "Smraďošovina" má většinou příhodné klima a s určitými výkyvy se šíří v každém období.

BÍGL JE LEVNÝ
"Pojď tati koupíme psa. Já ho chci!" V televizi doporučovali Bígla. "Bígl je levný" opakují pořád dokola. "To už by na ně dávno někdo vlítnul kdyby to byla pravda. Tak to přeci chodí, synku."

¡Sdílet!

2 komentářů:

pompo

Tak tohle mám rád zpovědi a zamyšlení ve stylu, píšou se ze zdola, ale maj sílu největší!

R2D2

Díky pane. Od tebe to zvláště potěší. Myslím, že si v tomhle žánru lepší. :-)

Okomentovat

Můžete použít některé značky HTML, jako například <b>, <i>, <a>,  Nápověda

Hledat

 

DC Bublina v síti

Qwimbyho sloupek

Qwimby je nájemný zabiják, ze staré školy, s neomylnou muškou. Svou práci si nebere osobně, a v duchu jeho vlastního hesla: "Jeden výstřel, jedna mrtvola, jedna odměna", kráčí vpřed od jednoho kšeftu ke druhému a ještě stačí prohodit některé ze svých "hlubokých mouder."

Nové články

DC Bublina © 2012 obsah volně šiřitelný s uvedením zdroje | Články: RSS | Pohání: Blogger