Qwimby a parťák

"Krve by se v něm nedořezal", poznamenal policajt skláněje se nad nafouklou mrtvolou utopence. Ostatně kdo by to dělal, tělo leželo v teplé vodě snad týden, napadlo Qwimbyho. To co zůstalo z jeho bývalého parťáka se mu podobalo jen velmi vzdáleně a ten zápach obracel každou chvíli žaludek naruby.

Kdo mohl mít zájem poslat Tonyho pod kytičky, přemýšlel Qwimby, když už před lety pověsil řemeslo na hřebík a sekal dobrotu. Pak se pár let potuloval po Asii, nikdo neví přesně kde snad po nějakých klášterech kde všichni ti blázni nosí oranžová roucha a holé hlavy.

Qwimby se domníval, že podobnost k sestřihu "skinhead" není náhodná. Zakuklení náckové, myslel si až do té doby než měl možnost setkat se s jedním takovým "skinheadem", navíc s vysokou úrovní.

Po identifikaci těla se Qwimby policajtů zeptal na příčinu smrti. Nevěděli nic a stále se dohadovali co způsobilo tu malou ranku na temeni hlavy. Po chvíli to Qwimby nevydržel a vmísil se do rozhovoru:"Vím o co jde viděl jsem to v Tibetu, na jednom mnichovi, při jedné z mých obchodních cest."

Vzápětí litoval své výřečnosti. Policajty hned začalo zajímat všechno ohledně cesty, a v jaké branži podniká. Za nic na světě jim nechtěl vykládat, že mu nějací hlavouni z čínského politbyra zacvakali za odklizení jednoho významného a prý velmi militantního lamy jak se mu snažili namluvit. Qwimby uměl docela dobře poznat lež a tohle mu nehrálo. Při osobním setkání s "klientem" po čase změnil rozhodnutí. Udělal to poprvé v životě, kdy ušetřil dospělého muže. U žen a dětí to byla samozřejmost. Odeslal zálohu za kšeft zpět do Pekingu, zároveň s výhrůžným dopisem, že pokud ho Strana nenechá napokoji, zahájí její pomalou likvidaci a začne u nich dvou. Qwimby byl snad na dobré cestě k sebenápravě, ale ještě se mu nerozsvítilo.

Místo toho jen poznamenal, že je to jizvička po odchodu duše do "Čisté země", kterou viděl u několika starých mnichů když zemřeli, a říkají tomu "phowa". Policajti se začali smát, pochválili Qwimbyho jak je zábavný a dále se o něho nezajímali.

Qwimby pokrčil rameny, popřál Polišům dobrou noc, sedl do svého Ferrari, prošlápl plyn až na podlahu a nechal ten smrad a zdánlivě zlý svět v dýmu za sebou.


Ani kousek těla nazmar

¡Sdílet!

2 komentářů:

ella,

miluju věci, který berou dech,, toť jedna z nich

R2D2

Díky za názor. Potěšil. :-)

Okomentovat

Můžete použít některé značky HTML, jako například <b>, <i>, <a>,  Nápověda

Hledat

 

DC Bublina v síti

Qwimbyho sloupek

Qwimby je nájemný zabiják, ze staré školy, s neomylnou muškou. Svou práci si nebere osobně, a v duchu jeho vlastního hesla: "Jeden výstřel, jedna mrtvola, jedna odměna", kráčí vpřed od jednoho kšeftu ke druhému a ještě stačí prohodit některé ze svých "hlubokých mouder."

Nové články

DC Bublina © 2012 obsah volně šiřitelný s uvedením zdroje | Články: RSS | Pohání: Blogger