How To Destroy Angels - první EP posledního Reznorova projektu

Zatím poslední projekt, zakladatele slavné skupiny Nine Inch Nails, Trenta Reznora a jeho manželky Mariqueen Maandig se jmenuje "How To Destroy Angels". Třetím členem skupiny je anglický hudebník, skladatel a producent Atticus Ross.

Rossova přítomnost ve skupině How To Destroy Angels není náhodná. Již v roce 2000 byl přizván jako producent a programátor několika alb skupiny Nine Inch Nails: With Teeth, Year Zero, Ghosts I-IV (i jako spoluautor), a The Slip.

Mariqueen Maandig Reznor byla zpěvačka skupiny West Indian Girl v letech 2004 až 2009. Reznorovou manželkou se stala 17.října 2009. Od roku 2010 spoluzakládá s manželem How To Destroy Angels kde působí jako vokalistka.

První počin skupiny je stejnojmenné EP s šesti písněmi, které vyšlo 1.června letošního roku, je směsicí post-industrialu a experimentální elektroniky. Jak jsme již u T. Reznora zvyklí EP je zdarma ke stažení na stránkách skupiny How To Destroy Angels jako MP3 s nejvyšším bitrate.

Skuteční audio nadšenci také nepřijdou zkrátka a mohou EP stáhnout v několika bezztrátových formátech, včetně HD videoklipu k titulní písni "The Space in Between"  v rozlišení 1080p a 480p. Není to sice zadarmo, ale 2 dolary za všechno jsou příznivá cena.








Když jsem si EP několikrát poslechl, stala se mou nejoblíbenější písní úvodní "The Space in Between". Pomalá, ponurá píseň s teskným zpěvem Mariqueen Maandig, jednoduchým doprovodem bicích a syntezátorů na mě brzy zapůsobila. Videoklip k písni, v režii Ruperta Sanderse, působí ještě více. Drásavé kytarové samply rozplizlý zvuk bicích a tichý ženský hlas to je skladba "Parasite". Další v řadě "Fur Lined" působí nejveseleji. Taneční rytmus a rozverný zpěv Mariqueen odkrývá závoj temnoty.

EP "How To Destroy Angels" není skotačivá hudba na rozjetí mejdanu, ale melancholický bonbónek, který nejlépe chutná v přítmí na pohodlném křesle. Nepřeslechnutelný Reznorův rukopis hudebního doprovodu, dostává pomocí ženského zpěvu nový rozměr.

EP "How To Destroy Angels" rozhodně stojí za poslechnutí. Nemáte co ztratit, dílo je nabízeno zadarmo. Pokud se vám EP líbit nebude, není nic jednoduššího ho s klidným srdcem smazat.

¡Sdílet!

0 komentářů:

Okomentovat

Můžete použít některé značky HTML, jako například <b>, <i>, <a>,  Nápověda

Hledat

 

DC Bublina v síti

Qwimbyho sloupek

Qwimby je nájemný zabiják, ze staré školy, s neomylnou muškou. Svou práci si nebere osobně, a v duchu jeho vlastního hesla: "Jeden výstřel, jedna mrtvola, jedna odměna", kráčí vpřed od jednoho kšeftu ke druhému a ještě stačí prohodit některé ze svých "hlubokých mouder."

Nové články

DC Bublina © 2012 obsah volně šiřitelný s uvedením zdroje | Články: RSS | Pohání: Blogger