Policejní zátah na krajní pravici v Německu

V německých spolkových zemích, konkrétně v Durynsku, Sasku a Bavorsku, podnikla policie zátah na členy německé krajní pravice. Důvodem policejního zátahu bylo podezření, že radikálové nelegálně získávají a přechovávají výbušniny.

Dalším předmětem zájmu policie byly počítače, mobilní telefony, cédéčka a pevné disky inkriminovaných osob. Policie má důvodné podezření, že nalezne návody na výrobu a použití různých výbušných zařízení.


Na základě telefonického upozornění, má policie již dlouho podezření, že se krajní pravice v Durynsku podílí na výrobě výbušnin. Konkrétně se jedná o město Jena.

Kromě toho byly při policejní kontrole, v červenci, u města Saalfeld (Durynsko) nalezeny ve voze členů krajní pravice kukly a nádoby s hořlavinou.

Policie měla podezření, že krajní pravice plánuje útok na autobus, který často používá levicová poslankyně Catharine King.

Při hledání výbušnin, zaútočila policie již v září, ale bez předpokládaného výsledku. Přesto byli následně zatčeni čtyři muži, kvůli silnému podezření. Později je však policie, pro nedostatek důkazů propustila na svobodu.



V září zahájil státní zástupce ve městě Chotěbuz (Cottbus) vyšetřování proti čtyřem kandidátům, politické strany NPD, do krajského zastupitelstva Spree-Neiße. Dva z nich jsou obviněni z napadení, včetně Alexandera Bode (29), který byl v procesu odsouzen za smrtící útok na Alžířana Omara Ben Noui (†28). Omar přišel o život v únoru 1999, když ho parta neonacistů pronásledovala městem. Omar ze strachu vyskočil z okna a vykrvácel.

Kandidatura Alexandera Bode vyvolávala v kraji několik týdnů silné pobouření.

Proti dalším dvěma kandidátům strany NPD je vedeno vyšetřování kvůli podezření páchání škod na majetku. Údajně měli pomalovat několik zdí nápisy s neonacistickými hesly.

Starosta Klaus-Dieter Hübner (SPD) a guvernér Dieter Friese apelují na stranu NPD, aby těmto členům zabránila v kandidatuře.

Původní články v němčině zde a zde.

¡Sdílet!

0 komentářů:

Okomentovat

Můžete použít některé značky HTML, jako například <b>, <i>, <a>,  Nápověda

Hledat

 

DC Bublina v síti

Qwimbyho sloupek

Qwimby je nájemný zabiják, ze staré školy, s neomylnou muškou. Svou práci si nebere osobně, a v duchu jeho vlastního hesla: "Jeden výstřel, jedna mrtvola, jedna odměna", kráčí vpřed od jednoho kšeftu ke druhému a ještě stačí prohodit některé ze svých "hlubokých mouder."

Nové články

DC Bublina © 2012 obsah volně šiřitelný s uvedením zdroje | Články: RSS | Pohání: Blogger