Iritace barvou - pochybný rajc

gamut
Umění volby barevného odstínu není pro mnohé žádná legrace a přikládají mu nemalou důležitost, přitom nejdůležitější je mít kvalitně "nakalibrovaný monitor", aby zobrazoval korektně, což mnozí uživatelé nemají a vnímají zkreslený obraz.

V dnešní náročné a uspěchané době, kdy mnoho lidí na odpočinek ani nepomyslí, není divu, že výskyt poruch barvocitu je stále častější. I já sám jsem v poslední době nabyl dojmu, že s nimi není něco v pořádku. Často upadají do úzkostných stavů jde-li o barvy, podle mnohých nemají opodstatnění a bude to tedy pravděpodobně deprese. Důsledkem toho začnou pravidelně kontrolovat, zda má jejich kůže přijatelnou bělost, splňují rysy v obličeji předepsané parametry nebo nedej bože, jejich vous a sestřih není podobný někomu ze Saudovi rodiny.



Praxe jim ukázala, že základem je vyhýbat se přímému slunci, chodit pokud možno oblečený a v neposlední řadě použití opalovacího krému s ochranným faktorem nejlépe 30 a výš. Nemusím snad připomínat, že solárium nepřichází v úvahu. Pro snadnější orientaci v těch přijatelných kožních odstínech, mohou ty méně zkušení navštívit stránky www.richtigefarbe.naz, kde jsou k dispozici online vzorníky jak v režimu RGB tak i CMYK.

Jejich bílá kůže je teď opravdu bílá, úzkost ovšem nepominula. Co když nejsou úplně v pořádku? Musí přece někde na netu být jakýsi validátor lidských kvalit. Říkejte mi lama, nic jsem nenašel a nebo se přede mnou skrývá, že ho nejsem hoden. Přitom ho již tolik uživatelů našlo, a mohlo se konečně utvrdit ve své dokonalosti.

Ty ostatní dostali na poslední chvíli spásný nápad. Smíchali černou a bílou barvu pomocí chemického procesu zvaného Obamóza a čekají na výsledek jako šedé myši. Jsou nenápadní svou malostí a barvou a na záda jim dýchá jistota početného davu stejného druhu. Sednou si a odpočívají, zásadně v tom bodě cesty, odkud je to k černé nebo bílé stejně daleko. Když přijde jejich čas, zvolí směr, který nejlépe vyhovuje jejich vlastním zájmům.

¡Sdílet!

0 komentářů:

Okomentovat

Můžete použít některé značky HTML, jako například <b>, <i>, <a>,  Nápověda

Hledat

 

DC Bublina v síti

Qwimbyho sloupek

Qwimby je nájemný zabiják, ze staré školy, s neomylnou muškou. Svou práci si nebere osobně, a v duchu jeho vlastního hesla: "Jeden výstřel, jedna mrtvola, jedna odměna", kráčí vpřed od jednoho kšeftu ke druhému a ještě stačí prohodit některé ze svých "hlubokých mouder."

Nové články

DC Bublina © 2012 obsah volně šiřitelný s uvedením zdroje | Články: RSS | Pohání: Blogger