Vyhráváme bitvy, ale ne válku !

lidská lebka
Když jedna z největších právních kapacit v Británii, lord Bingham, naprosto odsoudil válku v Iráku jako vážné porušení mezinárodního práva, rozhodl jsem se zjistit, jak to vlastně je s tou pověstnou arogancí, vraždění bezvěrců a rozpínavostí muslimského národa.

11. září úspěšně dovršilo 19 muslimských útočníku, útok na USA, jež měl mimo jiné za následek zničení Světového obchodního centra a o život přišlo přibližně 3000 lidí. Zápas byl zahájen a muslimský mančaft se ujímá vedení. Reputace muslimů ve světě strmě padá dolů, začíná na ně hon, jako by to nebyl útok 19 pomatenců a jejich přívrženců, ale celého národa. Mnozí z nich můžou vyprávět o několikaletém ubytování a pohostinnosti civilizovaných Američanů na základně Guantanamo. Většina "nájemníků" zakusila týrání, mučení, fyzický a psychický teror a "seděla" bez sdělení obvinění, nároku na obhájce a spravedlivý soud. Bylo s nimi nakládáno jako se zvířaty, tak je přeci většinou vidíme, ty zaslepené krvelačné šelmy. Někteří byli po několika letech propuštěni jako nevinní, ale nikdo se jim neomluvil. Zvířatům se přeci neomlouváme, nejsme blázni.



Když byl určen jako viník bin Ládin a jeho Al-káida, dostal Afghánistán ultimátum na vydání vousáče spravedlnosti. Po uplynutí lhůty byla zahájena vojenská operace, která skončila 13.11.2001 obsazením Kábulu a padnutím talibanské vlády. Vojenský kontingent spojenců činí zhruba 50000 osob a v nejbližší době má být ještě rozšířen. Bitva byla vyhrána ovšem válka nikoliv a problémy pokračují. Na straně spojenců dosahují ztráty přes 800 osob, na straně druhé se odhaduje, že ročně přichází o život kolem 100 civilistů, většina kvůli leteckým náletům.
Afghánistán je hornatá krajina s partyzánským stylem boje, většina jeho bojovníků žije od narození ve válce a neumí nic jiného než zabíjet. Jejich víra a přesvědčení jim nedovoluje vzdát se a pokud vím tato země se nikdy nikomu nepodařila dobýt. Bohužel bude obětováno asi ještě mnoho lidských životů, než se tento spor podaří vyřešit.


válečná oběť
 Ve válce běžný pohled

Jednoho dne když se Bush probudil a šel pohlédnout do svojí křišťálové koule co je nového, bylo mu zděleno, že Irák vyrábí a vlastní jaderné zbraně a bezpochyby je hodlá použít. Muselo v něm zatrnout, asi si vzpomněl na jejich generaci otců, kteří úspěšně srovnali se zemí dvě japonská města, Hirošimu a Nagasaki a rozhodl se na ty agresory vlítnout.

Jelikož mocné země dnešního světa nemusí respektovat jisté nadnárodní úmluvy a společenství, stalo se tomu tak a konflikt v Iráku doposud trvá. Počet civilních obětí se pohybuje podle OSN kolem 700 000 mrtvých, některé zdroje uvádějí až 1,2 milionu. Oficiální číslo padlých amerických vojáků k 1.5. 2007 je 3474. K tomu je třeba ještě připočíst letošní rok a padlé vojáky ostatních spojenců.

Takže si to shrňme. Na jedné straně několik stovek teroristů podporovaných skupinou (nezapočítávám normální vojáky), která doposud v žádné muslimské zemi netvoří rozhodující většinu obyvatel, což se může do budoucna změnit, protože v očích stále více obyčejných lidí působíme jako vrahouni. Produktivita této strany v zabíjení bezvěrců v tomto konfliktu je zoufale nízká. Nechci se dobrat přesnému číslu, ale odhadem řečeno pár desítek tisíc a pevně doufám, že nadhodnocuji. Zatímco my jsme poslali už přibližně milion muslimů pod kytičky a to na území jejich svrchovaných států. Pokud se na to podívám "selským rozumem" třeba Iráčana, nechci domyslet co se mu honí hlavou na naši adresu.

Tvrzení o agresivitě muslimů a všemu co se kolem toho točí, zní v našich ústech trochu pokrytecky, řekl bych, že se nám úspěšně daří a náš mančaft se na body ujímá vedení. Vyhráváme bitvy, ale ne válku, která pokračuje a vybírá si svou krutou daň, za níž platíme naší nejcennější měnou, lidskými životy.

¡Sdílet!

8 komentářů:

pizi

Skoda ze muslimove se zabijeji i navzajem. Na stadionech verejne, za minisukne, nebo homosexualitu. Asi jim zase na tech zivotech tak nezalezi.

Straka

Každá válka je o nevinných obětech civilního obyvatelstva. Bohužel. Proto jsou války hrozné, zbytečné a malicherné. Příští rok spojenci opustí alespoň Irák tak uvidíme jak si země poradí s nadvládou samo nad sebou.

Anonymous

1. Muslimové nejsou národ, ale jde o náboženství, které vyznává vícero národů.

2. Jde o náboženství natolik militantní a netolerantní, že vedle něj nemůže žádné jiné existovat. Kdyby na to měli dost síly, tak ve jménu Alláha okupují naše země. Takže je to boj ve stylu "buď oni nebo my", který nám byl vnucen.

3. Muslimové dělají bordel takřka ve všech státech, kde jsou alespoň trochu významější menšinou. Tedy i v Evropě. Pořád si myslíte, že za všechno můžou američani?

4. Nevím, ja by se zřejmě dost málo informovanému autorovi líbilo právo šaría, které by si milí muslimové přáli zavést i v Evropě. To by si ještě na Bushe (jak jej já sám příliš nemusím) s láskou vzpomněl.

Lilit

jen malá poznámka k bodu 2."kdyby byly v prdeli! ryby, tak by nemuseli být rybníky".Opačně by to vyznělo divně.

Daga

Jasné dík chybička se vloudila, takže opravuji: Kdyby byly v rybníku ryby, nemusel bych jít na houby.

Arrhet

Kdyby nebylo mediální masáže, jsem přesvědčen o tom, že by bylo o jednu rasistickou skupinu méně. Společenskou náladu vůči islámskému světu, kterou posiluje pár křiklounů olíznutých přehledem večerních zpráv, bych těžko asi pohledal. Nepřipadá mi vůbec důležité, což se stalo hlavním předmětem debaty, na základě jakých úmluv se islámský svět profiloval. Je to jejich věc. Někomu to bude připadat kruté, zvláštní, nepřirozené a někomu šílené, ale má to patrně své vnitřní a i vnější důvody. Co mě ale především udivuje je jak se zde můžeme zabývat totalitou ismláského světa. Žádná taková neexistuje. Je pouze konkrétní člověk hlásící se k tomu či onomu a vše ostatní je v přeneseném smyslu slova rasismus.Kdo najde v sobě tolik empatie a představivosti a vejde do Ahmedovi hlavy, otevře se před ním svět,který hodlá diktovat svoje pravidla ,měnit zvyky a rituály . On je můj bratr, protože chce, stejně jako já, zatím jenom žít. I když mi sedí na víčku od nádrže.

pitlDC

myslim že na jejich místeˇbych byl tak vypruzelej že už bych nedal ani slzu love nelove jen tak z principu

dr.ost

Můj názor na vedení válek Spojenými státy americkými v různých částech světa celkem hodně ovlivnil film Fahrenheit 9/11. Nechci říkat, že vše v tomto filmu obsažené je tak jak to opravdu je, každopádně trefně vytvořený dokument očima američana doporučuji všem, kteří ho ještě neviděli (myslím že již dvakrát běžel na ČT).
Myslím, že nám ti "bílí" z Ameriky všem ostatním "bílým" vůči ostatním "barevným" pěkně zavařili, ale nevím, zda-li pomůže nechat se od hlavy k patě pokérovat a být též barevným, protože důvodů proč nenávidět a vraždit ty "jiné" může být asi tak stejně jako proč milovat a chránit ty "své".
Jen Bůh ví, jak to všechno dopadne. Otázka je který - Jehva, Alláh, Shiva, Rubl, Dolar, Barel nebo snad Karel ?!?!?

Okomentovat

Můžete použít některé značky HTML, jako například <b>, <i>, <a>,  Nápověda

Hledat

 

DC Bublina v síti

Qwimbyho sloupek

Qwimby je nájemný zabiják, ze staré školy, s neomylnou muškou. Svou práci si nebere osobně, a v duchu jeho vlastního hesla: "Jeden výstřel, jedna mrtvola, jedna odměna", kráčí vpřed od jednoho kšeftu ke druhému a ještě stačí prohodit některé ze svých "hlubokých mouder."

Nové články

DC Bublina © 2012 obsah volně šiřitelný s uvedením zdroje | Články: RSS | Pohání: Blogger