Thor Steinar a Dynamo Drážďany

Fotbalový klub, třetí německé fotbalové divize, Dynamo Drážďany byl již podruhé za několik týdnů, nucen řešit pokutu související s podporou ideologicky pochybné značky Thor Steinar.

U našich německých sousedů je již tradičně, pohled na věci týkající se pravicového extremismu o poznání přísnější než je tomu u nás. Již před časem klasifikoval německý Úřad na ochranu ústavy v Brandeburgu, oděvní značku Thor Steinar jako symbol německých nácků.


Již několik let je značka Thor Steinar oficiálně zakázána na několika německých fotbalových stadionech - od roku 2007 platí oficiálně tento zákaz i pro stadion klubu Dynamo Drážďany. Jedním ze sponzorů klubu je prodejce sportovního zboží z Altenberku v Krušných horách.

Na začátku ledna klub oznámil uspořádání autogramiády v sídle sponzora. Vyšlo však najevo, že sponzor mimo jiné, prodává také trička, kalhoty a čepice, značky Thor Steinar. Sama iniciativa drážďanských fotbalových fanoušků, upozornila na pochybné podnikatelské jednání firmy.

Jak přiznal generální ředitel Volker Oppitz, sponzor tyto skutečnosti klubu oznámil. Firma prodává jen zlomek části modelové řady značky Thor Steinar, dodal Oppitz.

Další fópa sebou nese přejmenování fotbalového stadionu. V prosinci minulého roku byl drážďanský Rudolf-Herbig-Stadion, kde hraje Dynamo, přejmenován na Glücksgas-Stadion, podle nového sponzora, bavorského dodavatele zemního plynu. Spojení slova Glück (štěstí) a Gas (plyn), vyvolalo rozporuplné reakce.

Členové drážďanského městského zastupitelstva a místní židovská komunita, kritizovali použití kombinace slov štěstí a plyn - prý to může vyvolávat asociace s Třetí říší a hromadným vražděním židů plynem.

S tímto problémem však půjde těžko něco dělat, protože autorská práva na jméno stadionu byla prodána. Novým vlastníkem je Hamburger Vermarkter Sportfive, obrovská sportovní marketinková firma v jejíž barvách kope i extraligový fotbalový klub HSV Hamburg.

¡Sdílet!

0 komentářů:

Okomentovat

Můžete použít některé značky HTML, jako například <b>, <i>, <a>,  Nápověda

Hledat

 

DC Bublina v síti

Qwimbyho sloupek

Qwimby je nájemný zabiják, ze staré školy, s neomylnou muškou. Svou práci si nebere osobně, a v duchu jeho vlastního hesla: "Jeden výstřel, jedna mrtvola, jedna odměna", kráčí vpřed od jednoho kšeftu ke druhému a ještě stačí prohodit některé ze svých "hlubokých mouder."

Nové články

DC Bublina © 2012 obsah volně šiřitelný s uvedením zdroje | Články: RSS | Pohání: Blogger