Crash Worship - ďábelsky dobrá hudba

cover cd
Psal se rok 1996 a v Trutnově na festivalu jsem je poprvé uviděl. Když Crash Worship začali připravovat pódium pro své vystoupení, což mimo jiné znamenalo postavit tři bicí soupravy, většina mániček v předních řadách to nelibě nesla a začala pískat. Když bylo vše hotovo a skupina ve složení, baskytarista v masce medvěda oblečen celý v bílém, tři bubeníci, jeden z nich žena, dále hlukofonista jenž ze své podomácku vyrobené krabice vyluzoval šílené zvuky a duo performerů házející nakrájené melouny a stříkající voňavku do hlediště, ozýval se pískot ještě zřetelněji.

V okamžiku kdy Crash Worship spustili svůj dech beroucí nářez, všichni co pískali, vypadali náhle jakoby si nadělali do kalhot.Bubenická trojice s nekompromisní přesností a razancí, podporovaná nadupanou basou hrnula vpřed kosmické hluky, vytvářené pekelnou krabičkou hlukofonisty. Nejdřív všem spadla brada a jen užasle zírali. Později mohutná energie valící se z pódia, uvrhla teď již nadšené diváky, do divokého tance.
Začalo svítat, kapela musela končit a uvolnit místo další produkci. To co následovalo, by se dalo přirovnat k čarodějnickému sletu. Každý bubeník s nasadil na tělo speciální postroj, na který upevnil svoje perkuse. Praktikábly naházeli z pódia do hlediště a zapálili je. Kolem ohně tancovalo množství nadšených fanoušků, doprovázených úžasným bubnováním Crash Worship. Byl jsem v transu a dodnes je to jeden z mých nejsilnějších hudebních zážitků.
Skupina byla dost underground pro radia a TV a jejich tvorba se bude hledat poněkud hůře než Madonna apod. Z oficiálního webu skupiny jsem zde nalinkoval 6 skladeb k poslechnutí (ke stažení-uložit odkaz jako...).

CRASH WORSHIP
1. Flow
2. Wild Mountain
3. Sodium Di Hexaride
4. Iche
5. Night Shoe
6. Triple Mania

Videa:





Odkazy: Crash Worship na MySpace, Oficiální stránky Crash Worship, Crash Worship na Wikipedii

¡Sdílet!

1 komentářů:

Anonymní

Tak tak, dodnes jsem z toho paf.

Okomentovat

Můžete použít některé značky HTML, jako například <b>, <i>, <a>,  Nápověda

Hledat

 

DC Bublina v síti

Qwimbyho sloupek

Qwimby je nájemný zabiják, ze staré školy, s neomylnou muškou. Svou práci si nebere osobně, a v duchu jeho vlastního hesla: "Jeden výstřel, jedna mrtvola, jedna odměna", kráčí vpřed od jednoho kšeftu ke druhému a ještě stačí prohodit některé ze svých "hlubokých mouder."

Nové články

DC Bublina © 2012 obsah volně šiřitelný s uvedením zdroje | Články: RSS | Pohání: Blogger