To zase bude týden. Popadla mě občanská uvědomělost, a i přes svou znechucenost celým politickým spektrem se zodpovědně přehrabuji volebními lístky, které mi vnutila babička, protože k ní chodí moje pošta.
Chvílemi mám pocit, že studuji obsáhlejší jídelní lístek, pro mě, neznámé restaurace. Název jídla které neznám a k tomu často nějaká zkratka. Nejspíš kulinářská. RNDr. jako ryba na domácím roštu, Bc. bude nejspíš bůček, Mgr. upozorňuje na úpravu marinováním a gratinování. Osobně dávám přednost Prof. tedy pravé ofčí maso, jež někteří znají pod výrazem skopové.
Blíží se doba, kdy budeme vybírat ty nejlepší kulinářské speciality, které budou reprezentovat a obhajovat zájmy té naší specifické kuchyně, z níž už některé ukrutně pálí žáha a touží po lepší a zdravější výživě. Nejinak je tomu i u mě a vědom si nebezpečí zvýšené produkce žaludečních šťáv a pálení žáhy, zúčastním se v pátek nebo v sobotu té evropské kulinářské soutěže, jako jeden z mnoha (doufám mnoha milionů), a pomůžu tak ztížit některým nenažrancům cestu ke korytu plnému nezdravého tučného červeného masa, zkažených zelených uzenin, zkvašené oranžády a připáleného kapra na modro.
Pokusím se tedy vyvarovat těchto zkažených a nebezpečných potravin, které v posledních letech způsobily mnoha strávníkům vleklou otravu. Nesmím ovšem také zapomenout na nový nebezpečný trend a tím je vypékání dohněda. Mnoho zdánlivě zdravých a hodnotných dobrot se po upečení do hněda stává karcinogenními a životu nebezpečnými. Jsem gurmán, a co má nádech do hněda nemohu pozřít. Je smutné, že mnoho rádoby labužníků tuto prasáckou úpravu preferuje.
Některá jídla v nabídce jsou připravována z masa přestárlích kusů dobytka. Navíc je jejich maso kontaminované jedy, protože zvířata spásala nevhodné plochy obsahující psychoaktivní byliny způsobující podrážděnost, agresivitu a demenci.
Nalezl jsem však také pokrm, na první pohled z masa křehkého a vláčného, získaného bezpochyby z mladého telátka či selátka. Zní to dobře, ale i z prvotřídního mladého masa lze uvařit kejdu určenou akorát zase pro dobytek.
Můj výběr se začíná povážlivě zužovat. Navštěvuji propagační weby jednotlivých jídel, studuji technologie jejich úpravy a použité suroviny, energetickou hodnotu, obsah vitamínů a stopových látek, vše co je pro nás strávníky důležité.
Začíná mi být jasné, že mé rozhodování bude velmi těžké. Někteří mají již jasno a jasně demonstrovali, že za alfu a omegu mezi potravinami považují vejce. Já moc vajíčka nemusím, snad jen ve výjimečných případech vaječnou omeletu.
Pane Bože co mi tedy zbývá? Nacpat se naklíčenou čočkou a prdět na to či sežrat kilo třešní, uhasit ho láhví jemně perlivé minerálky a pos... se? Ani jedno ani druhé. Do poslední chvíle budu debužírovat a jídlo které bude nejvíc vonět a chutnat po svobodě, lidství, empatii, porozumění, soucitu a spravedlnosti, podpořím v Bruselu.
Že nemám nic na výběr? Budu hledat jehlu v kupce sena, ale pokusím se.
Související články: Dlohodobý volební úspěch levice a extrémní pravice v Ústeckém kraji
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
3 komentářů:
Já mam jasno. Volim "Prodavačky, barmanky a dávačky proti Lisabonské smlouvě" a nebo "Pátky, soboty, choboty a kokoty pro Bílou Evropu". Musím říct, že letos je opravdu z čeho vybírat :(
Očima těkám po bilbórdech stěn,
tu stará paprika, tu bečka špeku,
tu holka jak lusk, zelená, a křivá,
a tamhle už někdo připravil volské oko!
Tak to bude zase ajntopf, řikám si jen,
tak trochu v k vzteku a tak trochu k vzteku,
ty sliby a rozumy, ty kecy a hesla lživá,
a není to zlý sen, a není to jen jako!
To je fakt. Jako sen. Snažím se naučit, v rámci možností, ty sny ovládat. :-)
Okomentovat
Můžete použít některé značky HTML, jako například <b>, <i>, <a>, Nápověda