Politická finanční smažka versus strana opatrné spotřeby

Volby do poslanecké sněmovny se kvapem blíží a většina z nás se horečně snaží vybrat tu správnou politickou stranu, která se konečně ujme vlády a začne v této zemi pracovat na vytvoření kýženého ráje. Ti minulý, prokázali výjimečnou schopnost a orientaci v tunelech, mlžení, šméčkách a čórkách. Dnešní doba je takovýmto "přednostem" dost nakloněna a mnoho jedinců s těmito schopnostmi je naplno využívá, spoléhajíc na všudypřítomnou "mlhu a pokorné "stádo".

Já jako jeden ze stáda, také mimo jiné, zjednodušeně toužím po naplněném korytu bez pocitu hladu a svobodném výběhu bez pasáků s bičem a lakotných řezníků. Jenže výběr toho správného pastýře není žádná legrace, zvlášť když kvalita nabídky značně pokulhává, a nedůvěra živená roky, způsobuje paranoiu, která volbu značně znesnadňuje.


Abych si svou volbu nějak usnadnil, rozhodl jsem se pracovat na své skromnosti. Jen slevou ze svých nároků mohu akceptovat jednookého krále mezi slepými. Po této terapii již začínám vidět jasněji a v seznamu finančních narkomanů se orientuji o poznání lépe. Jde mi vlastně jen o jedno. Nenapravitelní toxíci, nechť opustí velení a jdou se léčit, nejlépe do Somálska, a ti zbylí, ať prosím pěkně sníží svou spotřebu umaštěných papírků Státní banky.

Nedělám si iluze, vím jak těžké je proti nějaké závislosti bojovat a proto je potřeba schopných biřiců, kteří budou s bičem v ruce kontrolovat zvrhlé choutky beznadějných hadráků. Z toho vyplývá, že ti dlouhodobě užívající, co už nějaký ten pátek sedí na prameni jako žába, tentokrát ztratili mou podporu a po nových kandidátech se poohlédnu v řadách neokoukaných biřiců. Léčit ztracence je kontraproduktivní. Ať si se svými problémy někam zalezou a pustí ke korytu ty nezatížené nálepkou "politická a finanční smažka".

Doufejme, že v "nové krvi" nekoluje podobné svinstvo jako jejím předchůdcům. Patřím k těm co na "nové" pohlížejí zpočátku s nedůvěrou, ale přesto to zkusím a podpořím je. Už jenom proto, kolik "matroše" ze společného koryta sjeli a zašantročili ti stávající bossové, zatímco mnoho podanných, třelo v podhradí bídu s nouzí.

FETA SOS - Strana opatrné spotřeby

Stručně řečeno, sečteno, podtrženo, nechci zloděje, nenažrance a nepokorné agresivní despoty šlapající po svobodě, co své "špičky" nemají pod kontrolou. Ti ostatní se můžou spolehnout na mou podporu a trpělivost při přežívání veškerého marastu co teprve přijde, pokusíme-li se odrazit ode dna, vyplavat na hladinu, a svobodně se nadechnout vzduchu, provoněného šancí na lepší "zítřek".

Upínám se k ne zrovna pragmatickým důvodům jako je rčení: "Naděje umírá poslední!"

¡Sdílet!

0 komentářů:

Okomentovat

Můžete použít některé značky HTML, jako například <b>, <i>, <a>,  Nápověda

Hledat

 

DC Bublina v síti

Qwimbyho sloupek

Qwimby je nájemný zabiják, ze staré školy, s neomylnou muškou. Svou práci si nebere osobně, a v duchu jeho vlastního hesla: "Jeden výstřel, jedna mrtvola, jedna odměna", kráčí vpřed od jednoho kšeftu ke druhému a ještě stačí prohodit některé ze svých "hlubokých mouder."

Nové články

DC Bublina © 2012 obsah volně šiřitelný s uvedením zdroje | Články: RSS | Pohání: Blogger