Webdoc - zajímavá alternativa sociálních sítí

Sociální sítě jsou fenoménem dnešního internetu, který ovlivnil i mou osobu. Přestože mám účet jak na Facebooku a Twitteru tak stejně hledám nějakou zábavnější alternativu. Momentálně mě velmi zaujal projekt mladé švýcarské firmy "Webdoc". V Čechách, pokud vím, je tato síť prakticky neznámá a v celosvětovém měřítku se také nejedná o žádného giganta typu Facebook a spol. Není divu, historie Webdoc.com je velmi mladá. Nicméně si myslím, že svůj potenciál rozhodně má a proto jsem se rozhodl, seznámit případné zájemce s tímto velmi zajímavým počinem.

Domovská stránka Webdoc.com trochu připomíná Twitter. Horní lišta slouží k navigaci, pod ní, v pravém sloupci, profil uživatele, nejčtenější posty atd., v pravém sloupci pak samotné náhledy příspěvků. Na rozdíl od Twitteru nejste omezeni počtem znaků na příspěvek. Oproti Facebooku, zde můžete každý post elegantně upravovat pomocí editoru.

Editor příspěvků na webdoc.com


Co umožňuje editor

  • Pomocí ikon lze upravovat pozadí příspěvku a text, můžete kreslit, vložit obrázek, video, hudbu a webové aplikace (widgets).
  • U pozadí příspěvku můžete měnit barvu nebo vložit některý z mnoha nabízených obrázků, změnit jeho velikost a povolit opakování.
  • Vkládání textových bublin, výběr tvaru bubliny, barvy pozadí a okrajů, orientace a libovolná změna velikosti.
  • Vkládání textových polí, výběr barvy pozadí a textu, změna fontu písma jeho charakter a velikost, vložení odkazu a seznamu s odrážkami.
  • Kreslení do příspěvku, změna tloušťky pera a barvy.
  • Vložit obrázek z internetu, nahrát z počítače, importovat z Facebook a dokonce vytvořit obrázek pomocí webové kamery.
  • Vložit video z Youtube, Vimeo, Myspace apod.
  • Vložit hudbu ve formátu mp3 z rozsáhlé databáze empétrojek.
  • Vložit widget jako například Google Maps, anketa, hodnocení, slideshow, webová stránka, Twitter a několik dalších.
Na každý váš příspěvek může uživatel reagovat komentářem, který je možné upravovat úplně stejně jako příspěvek, uložit si ho do oblíbených, poslat emailem nebo sdílet na Facebook či Twitter. Příspěvek je dokonce možné vložit do vašich webových stránek, pomocí vygenerovaného kódu, podobně jako vloženi videa z Youtube.

I takhle může vypadat příspěvek.


Vytváření příspěvků na Webdoc.com je dle mého subjektivního názoru o mnoho zábavnější než na mnou používaných sociálních sítích. Zkrátka poskytuje větší svobodu tvorby jednoduše srozumitelným způsobem a kreativní jedinci se mohou vesele vyřádit při tvorbě designu svého profilu.

 Webdoc.com, běží zatím ve verzi beta, asi proto je odezva na některé stránce poněkud delší, ale to se stává i na Facebook a Twitter když tam zrovna "visí" půlka zeměkoule. V případě Webdoc.com se pravděpodobně jedná jen o malou skupinu uživatelů, tedy jde nejspíš o "nevychytané mouchy".

Mezi "hračičkami" si  Webdoc své uživatele nejde a snad i u nás, přestože je pouze v anglické verzi. Jeho uživatelská přívětivost však nevyžaduje velkou znalost angličtiny.

Jste-li majitel účtu na Facebook nebo Twitter, můžete s nimi Webdoc propojit.

¡Sdílet!

0 komentářů:

Okomentovat

Můžete použít některé značky HTML, jako například <b>, <i>, <a>,  Nápověda

Hledat

 

DC Bublina v síti

Qwimbyho sloupek

Qwimby je nájemný zabiják, ze staré školy, s neomylnou muškou. Svou práci si nebere osobně, a v duchu jeho vlastního hesla: "Jeden výstřel, jedna mrtvola, jedna odměna", kráčí vpřed od jednoho kšeftu ke druhému a ještě stačí prohodit některé ze svých "hlubokých mouder."

Nové články

DC Bublina © 2012 obsah volně šiřitelný s uvedením zdroje | Články: RSS | Pohání: Blogger