Nové možnosti zobrazení blogu pomocí rozšíření Chrome

Nové rozšíření, prohlížeče Google Chrome, Blogger Dynamic Views, nabízí úplně novou perspektivu zobrazeni blogu služby blogger.com.

Pokud jste aktivními uživateli blogerského účtu na blogger.com, možná víte, že již týden  funguje několik nových dynamických šablon, na základě moderních webových technologií, jako CSS3, HTML5 a AJAX, které nabízejí naprosto nové možnosti zobrazení vašeho blogu.

Podmínka pro správnou funkci zobrazení blogu je nainstalovaný prohlížeč Google Chrome s rozšířením "Blogger Dynamic Views". Po jejím splnění, můžete vyzkoušet jak to celé funguje. Načtěte si v prohlížeči jakýkoliv blog služby blogger.com, např. http://dc-bublina.blogspot.com/. Vpravo v adresním řádku se objeví známá ikona "blogger".
Po kliknutí na ikonu zobrazíte menu s pěti položkami.

Ikona blogger v adresním řádku a vyskakovací menu.


  • Flipcard: články se zobrazí jako miniatury obrázků, po najetí myší se miniatura otočí na druhou stranu, kde vidíme název článku, datum a počet komentářů. Po kliknutí se najetím ze strany zobrazí zvolená stránka s článkem. Články lze řadit, podle pořadí publikování, podle data, podle témat nebo autora.
Náhled režimu "Flipcard"



  • Mosaic: mozaika náhledů fotografií článků různých velikostí. Po najetí myší, se fotografie zvětší a zobrazí se název článku. Po kliknutí, obdobně jako v prvním případě.
Náhled režimu "Mosaic"


  • Sidebar: v levém sloupci články jako odkazy s ikonou obrázku a počtem komentářů. Po kliknutí se v pravém sloupci zobrazí požadovaný článek.
Náhled režimu "Sidebar"


  • Snapshot: náhledy fotografií z článků, s rámečky, nadpisem a počtem komentářů. Po najetí myší se zobrazí krátký úvodník článku.
Náhled režimu "Snapshot"


  • Timeslide: vzhled blogu ve třech sloupcích. Levý sloupec úvodník článku s obrázkem, prostřední sloupec jen úvodníky, pravý sloupec odkazy na články kde po najetí myší vyskočí úvodník.
Náhled režimu "Timeslide"



Své příznivce si nové prohlížení jistě najde. Bez práce, znalosti kódu a složitého nastavování se nabízí pět nových možností zobrazení blogu. Prohlížení je velmi svižné, nenačítá se grafická podoba stránek, ale jen text a fotografie v článcích. 

Ze zvědavosti jsem vyzkoušel jak si se stránkami poradili ostatní prohlížeče. Oproti Google Chrome, který vše zobrazuje korektně, zaostávají ostatní mnou testované prohlížeče, Mozilla Firefox, Internet Explorer a Opera, jen nepatrně, v podání dynamických efektů, což v praxi neznamená velký problém a nebrání prohlížení stránek. Dále nenajdete, po načtení blogu, v adresním řádku klikatelnou ikonu "blogger" s vyskakovacím menu. 

Pokud tedy chcete prohlížet blog ostatními prohlížeči, musíte prozatím zadat adresu ručně. Tvar adresy bude vypadat například takto:
http://název.blogspot.com/view/flipcard 

Místo slova "název" vložíte jméno vašeho blogu a červeně označené, zaměníme podle potřeby za: mosaic, sidebar,snapshot, nebo timeslide. Po načtení některé stránky z těchto možností již adresu ručně vyplňovat nemusíme, stačí používat vyskakovací menu na horní liště vpravo. 

¡Sdílet!

0 komentářů:

Okomentovat

Můžete použít některé značky HTML, jako například <b>, <i>, <a>,  Nápověda

Hledat

 

DC Bublina v síti

Qwimbyho sloupek

Qwimby je nájemný zabiják, ze staré školy, s neomylnou muškou. Svou práci si nebere osobně, a v duchu jeho vlastního hesla: "Jeden výstřel, jedna mrtvola, jedna odměna", kráčí vpřed od jednoho kšeftu ke druhému a ještě stačí prohodit některé ze svých "hlubokých mouder."

Nové články

DC Bublina © 2012 obsah volně šiřitelný s uvedením zdroje | Články: RSS | Pohání: Blogger