Michael Baumann - Opojení a teror

obal knihyMichael "Bommi" Baumann se narodil v roce 1948 v berlínské čtvrti Lichtenberg a je znám jako spisovatel a bývalý člen radikální skupiny "Hnutí 2.června". Vyučil se betonářem. V šedesátých letech minulého století, působil v západo-berlínském studentském hnutí a skupině Kommune I. Časté problémy s policií, úřady a médii, radikalizují jeho postoje. V roce 1967, byl 2.června za nejasných okolností, zastřelen policistou demonstrující student Benno Ohnesorg. Toto datum, přebírá studentské hnutí do svého názvu, nabírá na síle a výrazně se radikalizuje. Velký důraz je kladen na "přímé akce" a "zápas v metropoli", jako podpora boje partyzánů třetího světa. Později Bommi působil v ústřední radě Haschrebells (Hašišových rebelů).
Po žhářském útoku 1970-71, strávil Baumann několik měsíců ve vězení a od roku 1972 byl na útěku. Pobýval v Sýrii, Afghánistánu, Indii a Íránu. V roce 1975 zveřejňuje svou autobiografii "Wie alles anfing" (Jak všechno začalo), která byla okamžitě zabavena. V roce 1981 byl zatčen v Londýně a odseděl si 5 let ve vězení. Nyní žije v Berlíně.

Baumann student
Michael "Bommi" Baumann jako student

Být sjetý a svobodný: Bývalý hašišový rebel a terorista Bommi Baumann vyzkoušel za svůj život opravdu hodně drog a nyní o svých zkušenostech píše knihu "Rausch und Terror" (Opojení a teror). V rozhovoru pro Spiegel Online popisuje své záchvaty kašle a šílené horor tripy po halucinogenech, a zdůrazňuje abstinenci. Na tvrdých drogách byl závislý dlouhých 25 let. V 60.letech začal zneužívat stimulant Captagon, nebo Romilar, přípravek proti kašli firmy Bayer, který při vyšších dávkách vyvolával halucinace. V té době, absolvoval Baumann většinu pouličních šarvátek, totálně sjetý. Podílel se na několika pumových útocích a loupežích.

Sám vypráví příhodu z Vídně, kdy po požití LSD seděl sám půl hodiny před obrazem "Poslední soud" od Hieronymus Bosche a prožil tak svůj nejšílenější horor trip. O několik let později objevil opiáty, nakazil se žloutenkou a morfin s heroinem totálně pohltil jeho tělo a mysl na neuvěřitelných 25 let. Drogy Baumanna málem zabily. Dnes již 16 let abstinuje.

Z té přibližně stovky přátel, z kterými začal v Západním Berlíně brát opiáty, přežilo do dnešních dnů asi deset. Většina zemřela na předávkování, ostatní na nemoci, spojené s konzumací drog. Mnoho schopných, kreativních a citlivých lidí. Moji kámoši by mohli docela zaplnit jeden menší hřbitov.

současnost
...a dnes

Přesto je Baumann odpůrce drogové represe, tvrdí, že zvyšuje spotřebu, nárůst organizovaného zločinu a financování jeho ex-kolegů, tedy teroristů. Pro Tálibán v Afghánistánu je drogová represe, jako dar z nebes, dodává.

Válka proti drogám selhává. Závislost má psychické příčiny a nelze ji vymýtit zbraněmi. O drogách se musí otevřeně mluvit, hlavně s dětmi a mládeží. Neznamená to, že budou dostupné v regálech supermarketů. Potřebujeme zahájit detailní diskuzi, jak postupně a kontrolovaně, tuto represi uvolňovat, vysvětluje Baumann.

¡Sdílet!

1 komentářů:

Jarda

Díky.

Okomentovat

Můžete použít některé značky HTML, jako například <b>, <i>, <a>,  Nápověda

Hledat

 

DC Bublina v síti

Qwimbyho sloupek

Qwimby je nájemný zabiják, ze staré školy, s neomylnou muškou. Svou práci si nebere osobně, a v duchu jeho vlastního hesla: "Jeden výstřel, jedna mrtvola, jedna odměna", kráčí vpřed od jednoho kšeftu ke druhému a ještě stačí prohodit některé ze svých "hlubokých mouder."

Nové články

DC Bublina © 2012 obsah volně šiřitelný s uvedením zdroje | Články: RSS | Pohání: Blogger