Interaktivní prohlídka Paříže v nejvyšším rozlišení

Tak jsem dnes absolvoval skutečně působivou prohlídku Paříže aniž bych vytáhl paty z baráku. Prohlížel jsem na internetu jen fotografii tohoto města. Dvěma francouzským fotografům a jeho partě se povedl husarský kousek. Nafotili město a "slepili" dohromady přes 2000 fotografií. Výsledkem je největší fotka na světě o rozlišení 26 gpx, kterou lze interaktivně ovládat. Celé město máte jako na dlani, výhled 360 stupňů a i velmi vzdálené budovy můžete přiblížit natolik, že jsou rozeznatelné i malé detaily ve velmi dobré kvalitě. Jako pravidelný uživatel maps.google.cz jsem byl docela šokovaný z toho obrovského rozlišení. Zkrátka je to nezvyk a prohlídka stojí rozhodně zato.


Náhled ovládacího prostředí

 Na stránkách můžete použít rychlý výběr dvaceti turisticky nejvýznamnějších míst Paříže s krátkým popisem. Dozvíte se jak tato obří fotografie vznikala nebo lze samozřejmě stránky sdílet v sociálních sítích. Na prohlídku v nejvyšší kvalitě, jež mi učarovala, potřebujete nainstalovat Microsoft Silverlight a exkurse může začít. Anglická verze flashové stránky se nachází na adrese http://www.paris-26-gigapixels.com/index-en.html, pro franštináře je k mání i francouzská verze.

Snad to někoho zaujme a vyhraje si stejně jako já.

Související: Plátna starých malířských mistrů na dosah ruky

¡Sdílet!

3 komentářů:

djezop

Ty jo čumim jak umim.

R2D2

Taky jsem čuměl jak puk. Doufám, že jsi zkusil to nejvyšší rozlišení v Silverlight, to je hukot.

Anonymní

Opravdu nádhera ,1 máje nas tam máte M+R

Okomentovat

Můžete použít některé značky HTML, jako například <b>, <i>, <a>,  Nápověda

Hledat

 

DC Bublina v síti

Qwimbyho sloupek

Qwimby je nájemný zabiják, ze staré školy, s neomylnou muškou. Svou práci si nebere osobně, a v duchu jeho vlastního hesla: "Jeden výstřel, jedna mrtvola, jedna odměna", kráčí vpřed od jednoho kšeftu ke druhému a ještě stačí prohodit některé ze svých "hlubokých mouder."

Nové články

DC Bublina © 2012 obsah volně šiřitelný s uvedením zdroje | Články: RSS | Pohání: Blogger