Značka "Thor Steinar", firmy Mediatex, prohrála soudní spor

Známá oděvní značka "Thor Steinar", za níž stojí firma Mediatex, prohrála soudní spor.

Firma podala žalobu na hnutí "Endstation Rechts", které prodává trika s logem "Storch Heinar". Logo čápa s roztaženými nohami a křídly se prý velmi podobá registrovanému logu "Thor Steinar", které se skládá z kříže sv.Ondřeje se dvěma body na šedém pozadí. Firma si stěžovala na hrozící pomýlení zákazníka a záměně zboží této populární moderní značky, kterou v roce 2009 klasifikoval brandenburský úřad na ochranu Ústavy jako "poznávací znamení identity".

Kvůli "poškození" a hanobení ochranné značky, firma Mediatex požadovala zákaz prodeje značky "Storch Heinar".

Včera 11.srpna vyřknul norimberský vrchní soudce Horst Rottmann konečný ortel. Za prvé, nehrozí nebezpečí, že by potenciální zákazník "Thor Steinar" zaměnil oblečení za "Storch Heinar", kvůli podobným logům. Ani v případě slovních označení log, přestože obě mají stejný počet slabik a samohlásek, jsou rozdílná. Ani hanění značky nebylo prokázáno, spíše to byla parodie, jako kritické srovnání, zaručená svobodou umění.



Soudce Rottmann prohlásil, že hnutí "Endstation Recht" může nadále pokračovat v prodeji oděvů pod značkou "Storch Heinar" a logem čápa. Zakladatel hnutí "Endstation Rechts" Mathias Brodkorb z Rostocku, může být spokojen. Po neúspěšném boji proti "Thor Steinar" na politické úrovni, proces vyhraný "uměním" v podobě neduživého čápa (něm. Storch) se jménem "Heinar". Značka pokračuje dále, populárnější a "nakopnutá" úspěchem. Firma Mediatex je povinná zaplatit 94 procent soudních výloh.

Hnutí "Endstation Recht" musí uhradit zbylých 6 procent a náhradu škody za prodej čtyř baťůžků s názvem "Kampftasche Wüstenfuchs", protože název "Wüstenfuchs" má firma Mediatex registrován jako ochrannou značku. Celkový obrat byl však pouze 119,60€ a v takových případech je obvyklý poplatek 5 procent z částky.

Euforie z úspěchu dala vzniknout novému projektu "Achse Rostock-Leipzig" (Osa Rostock-Lipsko) a tak nás do budoucna na tomto poli čeká ještě mnoho zajímavého. V Lipsku totiž sídlí jiné recesistické hnutí, "Front Deutscher Äpfel" (Fronta Německých Jablek)


Parodie v podání členů hnutí
"Front Deutscher Äpfel"


Související články:

¡Sdílet!

3 komentářů:

Straka

jen tak dal..jinak thor steinar mam rad..hned jak tuto znacku na nekom vidim, vim s kym mam tu cest ;)

R2D2

Tak to máš Strako pravdu, ale já většinou zaregistruju dřív tu vylepanou palici bo svítí jak žárovka. Ještě kdyby blikala tak by to byl dokonalej majáček. :-D

Anonymní

Dokonalý, to že se klucí německý transformovali do moderních značek je poměrně stará záležitost, kde jsou ty časy, kdy stačilo kouknout na boty a tkaničky. fucka

Okomentovat

Můžete použít některé značky HTML, jako například <b>, <i>, <a>,  Nápověda

Hledat

 

DC Bublina v síti

Qwimbyho sloupek

Qwimby je nájemný zabiják, ze staré školy, s neomylnou muškou. Svou práci si nebere osobně, a v duchu jeho vlastního hesla: "Jeden výstřel, jedna mrtvola, jedna odměna", kráčí vpřed od jednoho kšeftu ke druhému a ještě stačí prohodit některé ze svých "hlubokých mouder."

Nové články

DC Bublina © 2012 obsah volně šiřitelný s uvedením zdroje | Články: RSS | Pohání: Blogger